17.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

RUSKA VOJSKA: Ukrajinci beže sa položaja, likvidirano preko 50 ekstremista

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vojnici iz dve ukrajinske brigade pobegli su sa svojih položaja u DNR i Harkovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Usled velikih gubitaka borbene sposobnosti, vojnici iz jedinica 53. mehanizovane brigade ukrajinskih trupa u Novomihajlovki u DNR i 93. mehanizovane brigade u Dibrovnom u Harkovskoj oblasti napustili su položaje i nestali iz područja borbenih dejstava“, saopšteno je iz ruskog vojnog resora.

- Advertisement -

Ruska vojska je izvela napade na 25. ukrajinsku vazdušno-desantnu brigadu kod grada Severska i 101. brigadu teritorijalne odbrane kod Jakovljevke u DNR. Tom prilikom je likvidirano više od 50 neonacista kao i devet oklopnih i vojnih vozila.

Ruska vojska je uništila devet komandnih mesta ukrajinske vojske u DNR, Hersonskoj, Harkovskoj i Nikolajevskoj oblasti, kao i ljudstvo i tehniku u 163 rejona.

Ruska PVO je u toku prethodnog dana oborila šest ukrajinskih bespilotnih letelica, presrela je raketu „Točka U“ u Hersonskoj oblasti, kao i šest projektila ispaljenih iz američkog raketnog bacača „Himars“.

- Advertisement -

U DNR, Nikolajevskoj i Zaporoškoj oblasti ruska vojska je uništila pet skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja ukrajinske vojske, kao i skladište goriva u Nikolajevskoj oblasti.

U toku proteklog dana ruska vojska uništila je radar ukrajinskog protivavionskog raketnog sistema S-300 u Harkovskoj oblasti.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti