RUSKA VOJSKA: U pravcu Nikolajeva i Krivog Roga likvidirano više od 350 ukrajinskih vojnika

0
114

Ruska vojska je za 24 sata pravcu u pravcu Nikolajeva i Krivog Roga likvidirala više od 350 ukrajinskih vojnika i uništila11 tenkova, 18 oklopnih vozila. Uništena su i tri ukrajinska kontrolna punkta, 42 artiljerijske jedinice i tehnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Na Kupjanskom pravcu je sprečen napad 92. mehanizovane brigade Ukrajinske vojske, uništeno je 50 vojnika, dok su u rejonu naselja Zagrizovo u Harkovskoj oblasti onesposobljene tri američke haubice M777.

U Harkovskoj oblasti je onemogućen prelaz preko reke Oskol koji su koristile ukrajinske snage za prebacivanje tehnike i municije.

Na zaporoškom pravcu je ruska vojska likvidirala više od 40 ukrajinskih vojnika i uništila tenk i tri borbena vozila pešadije, dok je na Krivorožkom pravcu sprečila tri ukrajinska bataljona da probiju ruske odbrambene pozicije i likvidirala 250 ukrajinskih vojnika.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su i na andrejevskom i nikolajevskom pravcu sprečeni napadi i da je likvidirano 45 ukrajinskih vojnika. Ruska vojska je PVO sistemima za 24 sata pogodila 11 ukrajinskih dronova i osam sistema „himars“ i „oljha“ u Hersonskoj oblasti.

Dronivima su uništena četiri radara ukrajinske vojske „zoopark“ i stanica kontrabaterijske borbe američke proizvodnje AN/TPQ-36.

Oružane snage Rusije su visoko preciznim raketama uspešno pogodile energetske objekte Ukrajine, a pogođeno je i pet skladišta sa municijom u Hersonskoj oblasti, DNR.

Od početka specijalne vojne operacije je uništeno 6.700 jedinica ukrajinske oklopne tehnike i višecevnih bacača raketa, od toga: 323 aviona, 161 helikopter, 2.247 dronova, 380 protivavionskih raketnih sistema, 5.830 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 870 višecevnih bacača raketa, 3.480 artiljerijskog oruđa i minobacačkih topova i 6.595 jedinica specijalne vojne automobilske opreme.

Ostavite komentar