17.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

RUSKA VOJSKA: Likvidirano preko 300 ukrajinskih militanata, uništeno skladište raketa za „Himars“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruska vojska, zajedno sa jedinicama DNR i LNR, za protekla 24 časa je likvidirala preko 300 ukrajinskih vojnika u pravcu Harkova i u Hersonskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska vojska: Likvidirano preko 300 ukrajinskih militanata, uništeno skladište raketa za „Himars“

- Advertisement -

Kako je precizirano, usled uspešnih akcija Oružanih snaga Rusije u pravcu Harkova, dve ukrajinske brigade su izgubile više od 200 vojnika.

Pored toga, u području mesta Lozovo u Hersonskoj oblasti poražene su jedinice 46. aeromobilne brigade ukrajinske vojske, koja je izgubila više od 130 militanata i 10 jedinica vojne tehnike.

Ruska avijacija je u Nikolajevskoj oblasti uništila skoro polovinu bataljona ukrajinskih snaga – u napadima na položaje 107. bataljona 63. brigade Oružanih snaga Ukrajine likvidirano je preko 40 odsto ljudstva tog bataljona.

- Advertisement -

Harkovskoj oblasti prilikom napada na 14. mehanizovanu brigadu ukrajinske vojske likvidirano je do 100 ekstremista, a takođe su uništena tri sistema „Grad“.

U toku proteklog dana ruska vojska je uništila sedam komandnih mesta ukrajinskih snaga, 37 artiljerijskih jedinica, ljudstvo i vojnu tehniku u 142 rejona.

U području mesta Preobraženka u Dnjepropetrovskoj oblasti ruska vojska je pomoću visoko preciznog oružja uništila veliko skladište sa raketama za američke višecevne raketne bacače „Himars“ i granatama za američke haubice M777.

Ruska avijacija je u području mesta Malinovka u DNR oborila ukrajinski lovac MiG-29, a u području Grigorovke je uništen protiavionski raketni sistem „Buk-M1“.

Ruska operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija su za dan uništili šest skladišta naoružanja i municije ukrajinske vojske u DNR, Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti.

Ruska vojska je tokom kontrabaterijske borbe uništila četiri ukrajinska voda višecevnih raketnih sistema „Grad“ u DNR, kao i tri voda artiljerijskih sistema „Gvozdika“ u DNR i Nikolajevskoj oblasti.

Ruska protivvazduhoplovna odbrana je u protekla 24 sata oborila jednu ukrajinsku raketu „Točka U“ i 18 granata ispaljenih iz američkog sistema „Himars“. Oboreno je i sedam ukrajinskih dronova u DNR, Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti