RUSKA VOJSKA: Likvidirano 120 ukrajinskih vojnika, odbijen napad u pravcu ka Krasnom Limanu

0
158

Ruska vojska odbila je još jedan napad ukrajinskih snaga u pravcu ka Krasnom Limanu i tom prilikom likvidirano je 120 ukrajinskih vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. U saopštenju se dodaje da je u pravcu ka Kupjansku protivnik tri puta bezuspešno pokušao da napadne položaje ruske vojske, a tom prilikom likvidirano je do 30 ukrajinskih vojnika, dva borbena oklopna vozila i četiri kamioneta.

Tokom potere za jedinicama Oružanih snaga Ukrajine u povlačenju, ruske trupe su zauzele ključne kote u oblasti naselja Vremjovka u DNR. Likvidirano je preko 90 ukrajinskih vojnika, dva tenka, šest borbenih oklopnih vozila i tri kamioneta.

U pravcu Nikolajev-Krivi Rog neprijatelj je izvršio nekoliko neuspešnih napada u pravcu naselja u Hersonskoj oblasti. Svi napadi su odbijeni. Likvidirano je više od 130 ukrajinskih vojnika, tri tenka, 11 borbenih oklopnih vozila i 7 vozila.

U raketnim napadima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na području Nikolajeva, potisnuti su privremeni položaji jedinica 59. motorizovane pešadijske brigade ukrajinskih snaga i fomiranja plaćenika „Legija stranaca“.

Visokopreciznim oružjem dalekog dometa morskog baziranja u naselju u Lavovskoj oblasti pogođeno je skladište gde su isporučene i čuvane značajne rezerve zapadnog naoružanja, vojne tehnike i municije.

Navodi se da su visokopreciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Kijevskoj i

Harkovskoj oblasti pogodilo je objekte vojne uprave i energetskog sistema.

U napadima operativno-taktičke i vojne avijacije, raketnih snaga i artiljerije tokom prethodnog dana pogođena su dva komandna punkta, 63 artiljerijske jedinice na vatrenim položajima, ljudstvo i vojna oprema u 156 oblasti. Uništeno je šest skladišta municije i raketno-artiljerijskog naoružanja na području naselja u DNR, Zaporoškoj, Nikolajevskoj i Harkovskoj oblasti.

Operativno-taktička avijacija VKS Rusije na području naselja u Nikolajevskoj oblasti oborila je avion Su-24 vazdušnih snaga Ukrajine.

Sredstva PVO za prethodna 24 sata sata oborila 15 dronova. Pored toga, uništeno je 14 projektila višecevnih bacača raketa „Himars“ i „Oljha“.

Ostavite komentar