RUSKA CRKVA ŠALJE PORUKU SLOBODARSKIM NARODIMA: U toku su tektonske promene u svetu

0
104

Ulazak Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Ruske Federacije, diktiran potrebom da se zaštiti njihovo stanovništvo, svedoči o tektonskim promenama u svetskom poretku, rekao je Sputnjiku predsednik Odeljenja za crkvene odnose sa društvom i medijima Moskovske Patrijaršije Vladimir Legojda.

„Prisajedinjenje Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti Rusiji – događaj je ogromnih razmera, koji ukazuje na tektonske promene u celokupnom svetskom poretku. Ova odluka je diktirana potrebom da se zaštite ljudi koji žive tamo, da im se pomogne. Ruska Crkva, uprkos tome što su spoljne sile izazvale raskol na prostoru istorijske Rusije, nastaviće da se moli za mir i jedinstvo naroda koji imaju zajedničke duhovne korene, za bratsku ljubav i slogu“, rekao je Legojda.

On je napomenuo da je rano davati odgovore na pitanja kako će biti organizovana crkvena uprava na ovim teritorijama.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u petak na svečanosti u Kremlju ukaz o prijemu Hersonske i Zaporoške oblasti, Donjecke i Luganske Narodne Republike u sastav Ruske Federacije i formiranju novih subjekata u Rusiji.

Ostavite komentar