15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

Ruska avijacija likvidirala do 300 ukrajinskih vojnika u Harkovskoj oblasti i DNR

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruska avijacija je u Harkovskoj oblasti i DNR pomoću oružja velike preciznosti likvidirala do 300 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, uništen je štab pete brigade ukrajinske Nacionalne garde, privremeni položaji jedinica ukrajinske neonacističke formacije „Kraken“ u području Balakleje i Čugujeva u Harkovskoj oblasti, kao i komandno mesto 54. mehanizovane brigade u području mesta Raj Aleksandrovka u DNR. Tom prilikom je likvidirano do 300 ukrajinskih vojnika i do 15 jedinica vojne tehnike.

- Advertisement -

U toku proteklog dana uništeno je sedam komandnih mesta ukrajinske vojske u DNR i Nikolajevskoj oblasti, kao i 48 artiljerijskih jedinica, ljudstvo i vojna tehnika u 178 rejona.

Ruska vojska je uništila šest skladišta naoružanja i municije ukrajinskih snaga u DNR, Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti, kao i radar za otkrivanje i praćenje vazdušnih meta. U području mesta Novosjolovka Prva u DNR uništena je američka haubica M777 kalibra 155 milimetara.

- Advertisement -

Ruska PVO je u području Nove Kahovke u Hersonskoj oblasti presrela pet granata ispaljenih iz američkog višecevnog raketnog bacača „Himars“. Oboreno je 13 ukrajinskih bespilotnih letelica.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti