14.5 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

RUSKA AVIJACIJA DESETKOVALA VETERANE „AZOVA“: Moskva tvrdi – Bataljon „Kraken“ izgubio borbenu sposobnost, regrutuju civile

NAJČITANIJE

- Advertisement -

RUSKO Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je „neonacistička formacija „Kraken“ izgubila borbenu sposobnost nakon udara ruske armije“.

– U pravcu Harkova, nakon uništavanja tačaka privremenog razmeštanja ukrajinskih nacionalista preciznim udarima ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga i raketnih snaga, masovnim gubicima i dezerterstvom plaćenika, nacionalistička formacija „Kraken“ je izgubila borbenu sposobnost – piše u izveštaju.

- Advertisement -

Rusi tvrde da komandanti „Krakena“, da bi nadoknadili gubitke, pokušavaju da prisilno regrutuju stanovnike Harkova, što im ne ide od ruke.

Jedinica „Kraken“ se često nalazi na udaru ruske armije. Rusi su objavili da je 31. jula ta jedinica u napadima avijacije izgubila oko 350 ljudi.

„Kraken“ je formiran 24. februara 2022. godine, na dan početka ruske vojne operacije u Ukrajini. Jedinicu je osnovao Konstantin Nemičev, i sastoji se mahom od veterana puka „Azov“.

- Advertisement -

Pripadnici „Krakena“ odbacuju navode da je jedinica ekstremno desničarska, navodeći da su te optužbe ruska propaganda.

Rusija od 24. februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini, sa ciljem „denacifikacije i demilitarizacije“ te zemlje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je zadatak operacije „zaštita ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj operacije je oslobađanje Donbasa.

- Advertisement -
SourceNovosti
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti