Rusiju neće pobediti na bojnom polju

Obavezno pročitajte

Nema lakog kraja, vodi se rat iscrpljivanja i uz svu snagu Zapada, Rusiju neće pobediti na bojnom polju. Nisam siguran šta Rusija može da dobije politički i zato bi bilo najbolje da se postigne primirje.

Ovim rečima je predsednik Srbije Aleksadar Vučić izneio svoje viđenje situacije u Ukrajini.

- Advertisement -

Vučić je rekao da su mnogi na početku rata očekivali da će Rusija brže „obaviti posao“.

– Posle povratka Hersona i Harkovske oblasti u ruke Ukrajine, ljudi su očekivali da će Ukrajina brže povratiti teritoriju. Ceo Zapad im daje oružje. Sada je jasno da od toga nema ništa. Tu nema lakog kraja, vodi se rat iscrpljivanja i uz svu snagu Zapada, Rusiju neće pobediti na bojnom polju. Nisam siguran šta Rusija može da dobije politički i zato bi bilo najbolje da se postigne primirje. Vidim inicijative koje dolaze iz nekih arapskih zemalja, nadam se da će nas nešto približiti miru. Mislim da je to i u interesu predsednika Bajdena, svi bi mu rekli kapa dole. Ekonomija bi odmah procvetala, cene energenata bi dramatično pale. Sve bi bilo mnogo lakše. Ja mislim da on zna da je ključno pitanje izbora u SAD ekonomija. Ljude u SAD zanima ekonomija i da žive bolje, i verujem da će njegova politika biti da se zaustavi rat. Iscrpljeni su i Rusija i Ukrajina, iako se ruska ekonomija drži bolje nego što su mnogi očekivali. Vidi se da su se spremali za to, kako da čuvaju svoju valutu, zamene Svift – rekao je predsednik.

Vučić je konstatovao i da će se Ukrajina decenijama oporavljati od rata. 

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Advokat Radoičića: Može da odgovara samo za posedovanje oružja

Goran Petronijević se dotakao u emisiji HitTvit na Televziji Pink i svog klijenta Radoičića, istakavši da opcija A može...

Još priča na sličnu temu