RUSIJA UPOZORILA: Neće biti dobro po vas ako objavimo šta radite u Avganistanu

Obavezno pročitajte

Rusija o lažnoj vesti

Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je lažnom vešću navode „Njujork tajmsa“ da je ruska vojno-obaveštajna služba umešana u ubistva američkih vojnika u Avganistanu.

„Ova najobičnija dezinformacija pokazuje niske intelektualne sposobnosti propagandista američke obaveštajne službe koja, umesto da izmisle nešto pouzdanije, izmislili su ovakvu glupost“, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

MIP je obratio pažnju da se nešto drugo ne može ni očekivati od američke obaveštajne službe koja je izgubila rat u Avganistanu.

rusija,

Diplomate su podsetile na opštepoznate činjenice da su članovi američkih službi umešani u mnoge nezakonite radnje u Avganistanu. Među njima su: trgovina drogom, isplate militantima za prolazak trgovačkih karavana, korupcija i slično. MIP je spreman da produži ovaj spisak.

„Neće vam se svideti“, naglasili su u spoljnopolitičkom resoru.

MIP pretpostavlja da u Vašingtonu ne mogu da se pomire sa učešćem Rusije mirovnom procesu u Avganistanu. Pored toga, Amerikanci ne žele da izgube „bočne“ prihode.

Ranije je američka Republikanska partija optužila Rusiju za sponzorisanje talibana i zatražila da se Moskvi uvedu nove sankcije. Rusija ove optužbe kategorički odbacuje.

Ranije je „Njujork tajms“ objavio da je izvesna jedinica ruske vojno-obaveštajne službe, navodno, podsticala militante pokreta „Taliban“ da napadaju na međunarodnu koaliciju u Avganistanu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko stoji iza Banjske: „Srpski državni vrh je kriv, potvrda toga – što ćute“

Nekadašnji načelnik u Ministarstvu odbrane i član stranke "Srbija centar" Petar Bošković ocenjuje za N1, povodom prošlonedeljnih dešavanja u...

Još priča na sličnu temu