5.2 C
Belgrade
sreda, 21 oktobra, 2020

UDARNO! IŠČENKO: Rusija ulazi u rat..Moskva preuzima GLAVNU ULOGU!

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

EKSKLUZIVA: Ovo je novi sastav Vlade Republike Srbije

Iz dobro obaveštenih izvora iz Nemanjine ulice, ovako će izgledati novi sastav Vlade Srbije:Ana Brnabić, premijer i...

Rusija i Jermenija

Politikolog Rostislav Iščenko ukazao je na glavnu ulogu koju će Moskva preuzeti u rešavanju sukoba koji se ponovo razbuktao u Zakavkazju.

Iznenada rasplamsani oružani sukob između Azerbejdžana i Jermenije, čija je težina postala uporediva sa aktivnom fazom borbi u Donbasu, privlači sve veću pažnju.

- Advertisement -

Politikolog Rostislav Iščenko uzeo je učešće u ovoj osetljivoj temi. Tako je u intervjuu za FBA „Ekonomija danas“ ekspert istakao da se u ovoj situaciji Moskva neće zauzeti za bilo koju stranu, ograničavajući se na ulogu posrednika, već će učiniti sve napore da reši sledeću opasnu situaciju koja je nastala na postsovjetskom prostoru.

„Mešanje Rusije u novi sukob u Karabahu biće ograničeno na posredovanje, sve dok postoji mogućnost dogovora između strana“, rekao je Iščenko.

Istovremeno je ukazano u kom slučaju će Rusija upotrebiti silu u sukobu između Jermenije i Azerbejdžana:

- Advertisement -

“U slučaju pretnje da se probije odbrana Jermenije i ulaska azerbejdžanskih trupa na njenu teritoriju, Ruska Federacija će upotrebiti potrebnu silu za zaustavljanje rata”.

Pored toga, politikolog je ukazao na mogućnost upotrebe ruskih trupa u slučaju mešanja trećih zemalja u sukob.

Dakle, ako Turska pokuša aktivno da učestvuje na strani Azerbejdžana, to se može smatrati direktnim napadom na državu članicu ODKB.

U takvoj situaciji Rusija ima legitiman razlog da ispuni svoje obaveze da zaštiti svog saveznika u uđe u rat sa Turskom.

- Advertisement -

Obzirom da je Turska već na dva ratišta konfrontirana sa Rusijom i to u Siriji i Libiji, u ovom slučaju Turska ima velike šanse da direktno oseti na svojim leđima svu moć ruskog oružja.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

ALBANCI DAVALI MILIJARDE ZA NEZAVISNOST: Bajden zastupao Šiptarske interese u AMERICI!

Bajden zastupao Albanske interese 80-ih godinaUgledni kongresmeni SAD osnivači su Albansko-američke građanske lige, čiji je simbol mapa „velike...

(FOTO)DR. NESTOROVIĆ SE SPRDA SA KRIZNIM ŠTABOM: Automobili da nose zastitne maske!

DR. Nestorović oglasio se na instagramuDR. Nestorović objavio je fotografiju automobila koji na registarskim oznakama "nosi" masku

KON SVI DA NOSE MASKE NA OTVORENOM: A ovi gradovi su trenutna žarišta kovida-19!

Kon preneo: Beograd, Valjevo i Kragujevac žarištaSvuda oko nas virus pokazuje visok potencijal, jako brzo se prenosi...

ŠTA VUČIĆ KRIJE: Beograd najzagađeniji grad Evrope, a na listi su i ovi gradovi SRBIJE!

Beograd se našao na listi gradova sa najzagađenijim vazduhomPrestonica Srbije konstantno ima problem sa zagađenjem vazduha, naročito u...

POČELO JE: Uvedeno vanredno stanje zbog kovid-19 virusa!

Proglašena vanredna situacija usled kovid-19 zarazeU Prokuplju je proglašena vanredna situacija zbog, kako je obrazloženo u odluci prokupačkog...