17.6 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

RUSIJA U GADNOM PROBLEMU: Crna Gora se zvanično pridružila sankcijama EU protiv Rusije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je u sredu da se ta zemlja pridružila sankcijama koje je Evropska unija usvojila protiv Rusije, nakon njenog napada na Ukrajinu.

Pridružujući se u potpunosti restriktivnim merama, ekonomskim i individualnim sankcijama, Crna Gora je nastavila politiku stopostotne usaglašenosti sa spoljnom politikom EU, navode iz crnogorskog ministarstva.

Istovremeno, glavni štab Vojske Crne Gore je najavio da će Ukrajini donirati određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih kaciga, dok je ministarstvo finansija odredilo 50.000 evra pomoći vladi u Kijevu. Takođe, Crveni krst Crne Gore je otvorio posebnu telefonsku liniju preko koje građani mogu da doniraju novac za pomoć stanovnicima Ukrajine.

- Advertisement -

Podgorički mediji objavili su u sredu da je u luku u Tivtu uplovila superjahta Galactica Super Nova, vlasništvo Vagita Alekperova, vlasnika ruskog Lukoila, koja je stigla iz Barselone.

Crna Gora „izvlači“ svoje državljane iz Rusije

Crnogorska vlada najavila je da zbog velikog interesovanja crnogorskih državljana koji žele da napuste Rusiju planira da organizuju humanitarni let nacionalne aviokompanije Air Montenegro.

Crnogorski državljani koji trenutno borave u Rusiji upućuju se da se jave ambasadi Crne Gore u Moskvi, kako bi rezervisali mesto u avionu.

- Advertisement -

Navedeno je da Podgorica trenutno pregovara s ruskom stranom o organizaciji takvog leta.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti