3.9 C
Belgrade
utorak, 30 novembra, 2021

RUSIJA SE BUNI PROTIV CENZURE: ”Fejsbuk, Ju Tjub i Tviter krše slobode mišljenja!”

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Služba za nadzor u sferi komunikacija, informacionih tehnologija i medija „Roskomnadzor“ zatražila je od ruskih IT kompanija da pokrenu domaće video-platforme za ruske medije zbog cenzure Jutjuba, saopštila je ta služba.

„Skrećemo pažnju našim medijima da je neophodno da vode informacione kanale na domaćim video-platformama. Molimo vodeće internet kompanije u zemlji da pomognu našim medijima u njihovom pokretanju i popularizaciji“, navodi se u saopštenju.

„Roskomnadzor“ zahteva od kompanije „Gugl“ da omogući pristup kanalima informacione agencije „ANNA njuz“ (Analitikal netvork njuz ejdžensi) na Jutjubu.

- Advertisement -

Njihova služba navodi da ciljana politika cenzurisanja medija narušava osnovne principe slobodnog širenja informacija, kao i nesmetanog pristupa njima.

„Zahtevamo da se što pre ukinu sva ograničenja pristupa kanalima ‘ANNA njuz’ na Jutjubu“, navodi se u pismu prosleđenom kompaniji „Gugl“.

„Roskomnadzor“ je 28. oktobra ponovo uputio zahteve američkim kompanijama „Fejsbuk“, „Gugl“ i „Tviter“ da ukinu cenzurisanje njihovih medija. Dan ranije je saopšteno da te kompanije ograničavaju pristup informacijama oko 20 medija iz njihove zemlje.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti