RUSIJA ŠALJE JASNU PORUKU: Ostavka britanskog premijera neizbežna, slična sudbina preti i drugim evropskim liderima!

0
152

Predsednika Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko izjavila je da britanski premijer Boris Džonson bio glavni rusofob i jastreb. Prema oceni Matvijenko, njegova ostavka je neizbežna zbog velikog nepoverenja građana.

„Britanske vlasti su antiruskim raspoloženjem uticali na opadanje standarda sopstvenih građana i to je dovelo do ostavke premijera. Džonson je diskreditovao samog sebe kao političar i premijer u očima građana i po mom mišljenju zaslužuje adekvatnu ocenu“, istakla je Matvijenko.

Ona nije isključila da sudbina Džonsona može da snađe i druge evropske lidere.

„Oni (evropski lideri) ne razmišljaju o posledicama, o tome do čega će to dovesti u njihovim zemljama. Uverena sam da Džonsona neće jedinog snaći takva sudbina“, istakla je ona.

Britanski mediji su ranije danas javili da je Džonson pristao da podnese ostavku na mesto lidera konzervativaca, a obraćanje se očekuje za nekoliko sati.

Džonson će ostati premijer do jeseni, navode mediji, dodajući da će trka za lidera Konzervativne partije biti održana ovog leta. Novi premijer će, kako se očekuje, biti imenovan do konferencije torijevaca u oktobru.

Ostavite komentar