29.9 C
Belgrade
petak, 24 juna, 2022

RUSIJA RASTURA NA TERENU: Ukrajinske trupe potisnute iz centra Severodonjecka

NAJČITANIJE

- Advertisement -

SEVERODONjECK – Ruske snage nastavile su sa artiljerijskim napadom na Severodonjeck i potisnule su ukrajinske trupe iz centralnih četvrti grada, saopštio je danas na Fejsbuku Generalštab oružanih snaga Ukrajine.

Kako se navodi u saopštenju, ruske snage su iz artiljerijskog oružja gađale položaje ukrajinskih snaga u oblastima oko Lisičanska, Severodonjecka i Toškivke, prenosi Ukrajinska pravda.

- Advertisement -

Na frontu u Harkovu, ruske snage su usredsredile napore na odbranu svojih pozicija i sprečavanje ukrajinskih trupa da dođu do ukrajinske granice sa Rusijom.

Na Donjeckom frontu, napori Rusije su usredsređeni na pokretanje ofanzive u cilju opkoljavanja ukrajinskih snaga u Severodonjecku i Lisičansku i na blokiranje puteva snabdevanja iz grada Bahmuta (glavni put snabdevanja Lisičansku i Severodonjecku koji je još uvek održiv), navodi se u saopštenju, preneo je Tanjug.

Kako se dodaje, Rusija nastavlja da nadoknađuje svoje gubitke, a preko 80 komada vojne opreme je prebačeno u Kreminu i Starobilsk, uključujući tešku oklopnu opremu i artiljerijske sisteme.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti