21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

Rusija pozvala ukrajinske snage u Severodonjecku da predaju oružje

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Rusija je poručila ukrajinskim snagama koje su se skrivale u hemijskoj fabrici u gradu Severodonjecku da polože oružje do srede ujutru, pojačavajući svoju prednost u borbi za kontrolu nad istočnom Ukrajinom, a rat za istočni region Donbas biće jedna od ključnih tema na današnjem sastanku ministara odbrane NATO u Briselu, ljavlja Rojters.

Rusija je usmerila najveći deo svoje vatrene moći na istočni region Donbasa, što će biti jedna od ključnih tema na današnjem sastanku ministara odbrane NATO u Briselu.

- Advertisement -

Ukrajinski zvaničnici kažu da je više od 500 civila zarobljeno zajedno sa vojnicima u hemijskoj fabrici Azot, gde je ukrajinska vojska pružala otpor višenedeljnom ruskom bombardovanju i napadima koji su veliki deo Severrodonjecka pretvorili u ruševine.

Zahtev ruske strane bio je da Ukrajinci „zaustave besmisleni otpor i polože oružje“ od osam časova po moskovskom vremenu, rekao je za agenciju Interfaks načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev.

On je rekao da bi civilima bio obezbeđen humanitarni koridor.

- Advertisement -

Bombardovanje fabrike Azot podseća na raniju opsadu čeličane Azovstal u južnoj luci Mariupolj, gde su se stotine boraca i civila sklonile od ruskog granatiranja, navodi Rojters.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti