14 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

Rusija pokrenula krivične postupke protiv 75 plaćenika na strani Ukrajine

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Istražni komitet Rusije pokrenuo je danas krivične postupke protiv 75 plaćenika koji su učestvovali u sukobima na strani Ukrajine, izjavio je predsednik komiteta Aleksandar Bastrikin u intervjuu za Raša tudej (RT).

„Na primer, građanin Gruzije Mamulašvili je oformio naoružanu grupu Gruzijska nacionalna legija na teritoriji Ukrajine, postao njen vođa i uključio najmanje 24 gruzijska državljana u njene aktivnosti kao plaćenike”, naveo je Bastrikin za RT. Prema istragama, plaćenici su došli iz Velike Britanije, SAD, Norveške, Kanade, Gruzije i drugih zemalja, naveo je Bastrikin.

- Advertisement -

On je dodao da su se neki od njih predali i da su ih istražitelji ispitali.

Bastrikin je takođe, naveo da u Rusiji ima više od 2.000 ukrajinskih vojnika koji su dobrovoljno položili oružje, uključujući pet komandanata brigada Oružanih snaga Ukrajine koji su se borili protiv stanovništva Donbasa.  Istražitelji ih ispituju i već su saznali „mnogo detalja o okolnostima zločina ukrajinskog režima”, a ova svedočenja se posebno tiču njihovog rada sa stranim instruktorima, kao i plaćenicima iz drugih zemalja, izjavio je predsednik ruskog istražnog komiteta.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti