RUSIJA: Ova biljka je čudotvorna, pomaže kod korone, ima je u Srbiji

Obavezno pročitajte

Rusija ima novo otkriće

Stručnjaci naglašavaju da ova biljka nije toksična i ima malo kontraindikacija što je veoma važno za pacijente sa hroničnim oboljenjima i slabim imunitetom.

Virusolozi iz Tomska su spremni da proizvode velike količine sinja, jer pomaže obolelima od korone, ptičjeg gripa i malih boginja.

- Advertisement -

Do sada su u Rusiji sinj koristili isključivo kao medonosnu biljku i hranu za stoku. Ali, ispostavilo se da običan korov može da spasi mnoge ljudske živote

Naučnici iz Tomska preporučuju je za sprečavanje i lečenje COVID-a biljku Isatis tinctoria (koja se u našim krajevima naziva sač ili sinj). Istraživanja su potvrdila da lek od ove trave efikasno deluje protiv virusa.

Virusolozi iz Tomska su u toku eksperimenata potvrdili visoku biološku aktivnost ekstrakta od korena i listova sinja. Prema rečima stručnjaka, ova biljka pomaže u lečenju virusa ptičijeg gripa i malih boginja. Naučnici su ubeđeni da će sinj biti od velike koristi i u borbi s COVID-om.

– S obzirom da je u ovoj situaciji neophodno zaštititi stanovništvo u Rusiji od korona virusa, mi smo spremni za započnemo uzgoj sinja u velikim količinama za potrebe farmakologije – saopštila je pres-služba Tomskog univerziteta.

Stručnjaci naglašavaju da ova biljka nije toksična i ima malo kontraindikacija što je veoma važno za pacijente sa hroničnim oboljenjima i slabim imunitetom.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

PETKOVIĆ: Priština jučerašnji događaj iskoristila kao povod za teror na severu KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da je Priština jučerašnji događaj iskoristila kao povod za...

Još priča na sličnu temu