RUSIJA: Odgovor na napad na Kremlj biće takav da Kijev ne poželi da to uradi ponovo

Obavezno pročitajte

Odgovor Rusije na napad ukrajinskih dronova na Kremlj biće takav da oni koji su to učinili više ne ponove tako nešto, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima o naoružanju u Beču Konstantin Gavrilov.

„Odgovor će stići. Rukovodstvo radi na tome i u potpunosti sam saglasan sa šefom ruske Državne Dume Vjačeslavom Volodinom da odgovor Rusije mora biti tako promišljen da oni koji su to organizovali više ne ponove ništa slično, ni Kijev ni njihovi mentori. Odgovor će biti, ali onakav da svi to zapamte“, rekao je on.

- Advertisement -

Gavrilov je dodao i da nisu osnovani pozivi koji pristižu sa raznih strana da se u tom vojnom odgovoru „iskoristi sve što je u ruskoj vojnoj moći“ budući da postoji vojna doktrina kada se koristi nuklearno oružje.

„Pozivi da se iskoristi nuklearno naoružanje u ovakvim slučajevima su neumesni“, dodao je on.

Podsetimo, pres služba Kremlja saopštila je da je tokom noći 3. maja kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na kremaljsku rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina. Dve letelice su onesposobljene, a u napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete. Portparol predsednika Dmitrij Peskov kasnije je rekao da predsednik države u tom trenutku nije bio u Kremlju.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu