RUSIJA O ŽELJI ZELENSKOG DA KIJEV DOBIJE NUKLEARNO ORUŽJE: Isto kao dati ludaku bombu u ruke

0
39

Ako bi se ispunila želja ukrajinskog lidera da Ukrajina dobije nuklearno naoružanje, to bi bilo isto kao dati ludaku bombu u ruke, izjavila je predsednik Saveta Federacije Valentina Matvijenko.

Matvijenko je još istakla da je, kad je u pitanju Rusija, nuklearno oružje sredstvo obuzdavanja i može biti upotrebljeno samo u cilju zaštite zemlje.

Matvijenko je takođe naglasila da je nedopustivo govoriti o mogućem nuklearnom ratu i da svaki razumni političar shvata da bi to bio kraj naše planete.

Pokušaji SAD da oslabe Rusiju neće uspeti

Kako je rekla, uputila je pismo svim parlamentima u svetu o uzrocima trenutne krize u međunarodnim odnosima i mnogi su joj odgovorili.

Takođe je ocenila da nikakvi pokušaji Sjedinjenih Američkih Država da oslabe Rusiju ili umanje njen međunarodni uticaj neće uspeti.

„Shvatamo u kakvoj stvarnosti živimo i kako treba postupati u takvim uslovima i osigurati bezbednost svoje zemlje i njen stabilan razvoj. I, nikakvi pokušaji SAD da oslabe Rusiju, zaustave njen razvoj, umanje međunarodni autoritet i ulogu Rusije – neće uspeti. Odatle i ta agonija, uključujući i sve novije i novije, izvinite na izrazu, idiotske odluke“, smatra Matvijenko.

Ona je zaključila da se ponašanje Vašingtona prema Rusiji može nazvati državnim banditizmom i da je to agonija Amerike u pokušajima da održi svoju hegemoniju u svetu.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Ostavite komentar