16.5 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

RUSIJA NE OPRAŠTA: Danski legionar ubijen u Ukrajini

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Danski državljanin ubijen je u Ukrajini, saopštila je danas njegova porodica, a tu vest je potvrdilo i dansko Ministarstvo spoljnih poslova.

Danska javna televizija TV2 prenela je u četvrtak uveče da je u Ukrajini nestao mladić od 25 godina, angažovan u međunarodnoj legiji sa ukrajinskim snagama.

- Advertisement -

Prema navodima te televizije, mladić je bio deo grupe od osam vojnika koji su u utorak učestvovali u borbama u gradu Nikolajevu u Ukrajini. Šest vojnika je poginulo u tim borbama.

„Na osnovu dostupnih informacija, porodica je identifikovala dotičnog mladića kojeg smatra mrtvim”, naveli su izvori danskog ministarstva agenciji Frans pres i dodali da su u kontaktu sa porodicom stradalog Danca.

Ministarstvo spoljnih poslova ima obavezu čuvanja poverljivosti i ne može da iznese više detalja, navodi se u dopisu Frans presu.

- Advertisement -

Ubrzo posle početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pozvao na formiranje „međunarodne legije” stranih dobrovoljaca koji bi mu pomogli u odbrani Ukrajine.

Danske vlasti su tada navele da ne vidi nikakvu „pravnu prepreku” za učešće danskih dobrovoljaca, prenosi Beta.

Prema ukrajinskoj ambasadi u Kopenhagenu, oko 100 Danaca pridružilo se sredinom marta Ukrajini u borbi protiv ruskih snaga.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti