Rusija: Napad na Krimski most neće ostati bez odgovora

Obavezno pročitajte

Rusija najoštrije osuđuje i neće ostaviti bez odgovora pokušaj Ukrajine da napadne Krimski most, koji je civilni objekat, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Najoštrije osuđujemo ove terorističke napade. Krimski most je objekat čisto civilne infrastrukture, na kojeg su napadi neprihvatljivi“, istakla je Zaharova u komentaru na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Advertisement -

Zaharova je dodala da Oružane snage Ukrajine takvim napadima pokušavaju da se na civilima i civilnim objektima revanširaju za neuspehe na kontakt liniji.

„Ovakve diverzije daje međunarodnoj zajednici mogućnost da se još jednom uveri u pravu suštinu kijevskog režima. Ovakvi varvarski postupci ne mogu se opravdati i neće ostati bez odgovora“, naglasila je ona.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da je kijevski režim pokušao da izvrši napad na Krimski most raketom S-200 modifikovanom u udarnu verziju. Raketa je oborena i nije nanela štetu. Saobraćaj na mostu bio je privremeno blokiran.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu