RUSIJA IZNELA STAV: Vučiću se ovo neće dopasti!

0
892

Rusija oko sporazuma Beograda i Prištine

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Rusija podržava svaki sporazum koji dobrovoljno postignu Beograd i Priština, izjavio je danas ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.
-Mi ćemo, naravno, kao što je predsednik Vladimir Putin više puta rekao, čvrsto podržavati Srbiju u koracima za koje smatra da je neophodno da preduzme u okvirima Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i podržaćemo sve sporazume dobrovoljno postignute između Beograda i Prištine-rekao je Lavrov na pres konferenciji.

rusija

On je ukazao na neophodnost realizacije već postignutih sporazuma i podsetio da je 2013. godine, uz posredovanje EU, postignut sporazum Beograda i Prištine o stvaranju Zajednice srpskih opština.

-Evropska unija je u tom trenutku bila veoma ponosna na ovo dostignuće, mi smo to takođe pozdravili, u suštini, to je bio važan korak-rekao je Lavrov.

On je istakao da je sedam godina prošlo a da u tom pogledu ništa nije učinjeno i da Moskva na to podseća.

-Nadamo se da naše kolege iz Evropske unije neće zaboraviti da je njihovim posredovanjem postignuto nešto što vlasti u Prištini potpuno ignorišu-istakao je Lavrov.

Ostavite komentar