Rusija dronovima kamikazama napala oblast Kijeva i Odesu

Obavezno pročitajte

KIJEV – Ukrajina je saopštila da je najmanje jedna osoba poginula nakon što su ruske snage danas napale više ciljeva „dronovima kamikazama” u oblasti Kijeva i Odese. Ruske snage su danas ponovile napade „dronovima kamikazama” koji su nabavljeni u Iranu, na ciljeve u ukrajinskoj Kijevskoj oblasti i na jugu u Odesi, u kojima je najmanje jedna osoba poginula, prema ukrajinskim zvaničnicima, prenosi Si-En-En.

Ruski dronovi kamikaze Šahed 136, koji su pre mesec dana kupljeni od Irana, izveli su u noći utorak na sredu napad na grad Bela Crkva u Kijevskoj oblasti.

- Advertisement -

„Došlo je do ponovljene serije udara kamikaza dronova na infrastrukturu Bele Crkve. Izbio je požar na infrastrukturnim objektima. Ima jedna žrtva”, objavio je na Telegramu načelnik administracije Kijevskog regiona Oleksij Kuleba.

On je dodao da su ekipe hitnih službi reagovale i zamolio sve stanovnike Kijeva „da ostanu u svojim skloništima”.

„Opasnost je i dalje prisutna”, upozorio je Kuleba, dok su se u regionu oglasile sirene za vazdušni napad. Kirilo Timošenko, zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine, saopštio je da su ruske snage takođe izvele napad na južni lučki grad Odesu dronovima Šahed-136.

Timošenko je u objavi na svom Telegram nalogu rekao da su ukrajinske PVO snage uspele da „otkriju i unište neprijateljski dron iznad mora”.

Video snimci objavljeni na društvenim mrežama danas pokazuju vatru i oblake dima na noćnom nebu nakon napada na Belu Crkvu južno od Kijeva, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu