RUSIJA BRUTALNO ODGOVORILA: Likvidirano 30 ukrajinskih diverzanata kod Zaporoške nuklearke

0
184

Oko 30 ukrajinskih diverzanata koji su pokušali da uđu na teritoriju Zaporoške nuklearne elektrane je likvidirano, a većina čamaca je potopljena, izjavio je vršilac dužnosti lidera administracije Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

„Većina onih diverzanata, njih oko 30, koji su tokom noći pokušali da uđu na teritoriju nuklearke likvidirani su. Potopljen je značajan broj čamaca, uništen deo ekstremista. Ostali su se razbežali i povukli“, rekao je Balicki za „Prvi kanal“.

Prema njegovim rečima, vođene su i borbe u cilju prikupljanja obaveštajnih podataka u oblasti između Vasiljevke i Tokmaka. Balicki je naglasio da je njihov glavni cilj, kao i ranije, da bi se utvrdilo kakva je odbrana.

Zona bezbednosti“ oko Zaporoške nuklearke tek kad se pomeri linija fronta

„Zonu bezbednosti“ oko Zaporoške nuklearke nemoguće je formirati dok god linija fronta ne bude pomerena makar na 100 kilometara od nje, jer u protivnom slučaju to ne bi bilo bezbedno, izjavio je vršilac dužnosti lidera administracije Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

On je upozorio na to da ukrajinske diverzantske grupe i dalje pokušavaju da prodru na teritoriju Zaporoške nuklearke, ali da im se pruža snažan otpor.

Prema njegovim rečima, Zaporoškoj nuklearnoj elektrani sada ne preti nikakva opasnost, a nivo radijacije je u normalnim vrednostima.

Balicki je dodao da atomska centrala sada radi uz pomoć dizel generatora, a da nije planirano da uskoro budu ponovo pokrenuti nuklearni reaktori.

Ostavite komentar