Rusi tvrde da imaju prepisku Bajdenovog sina o finansiranju biolaboratorija

Obavezno pročitajte

Ministarstvo odbrane Rusije poseduje prepisku sina predsednika SAD, Hantera Bajdena, sa saradnicima Uprave za smanjenje pretnji Ministarstva odbrane SAD i organizacija Pentagona u Ukrajini, saopštio je danas načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Igor Kirilov.

Prepiska potvrđuje da je Hanter Bajden igrao važnu ulogu u pronalaženju finansija za sprovođenje eksperimenata sa patogenima na teritoriji Ukrajine, prenosi „Sputnjik”.

- Advertisement -

„Sadržaj pisama pokazuje da je Hanter Bajden igrao važnu ulogu u pronalaženju finansija za sprovođenje eksperimenata sa patogenima na teritoriji Ukrajine. On je obezbedio sredstva za kompaniju ‘Black and Veach i Metabiota’, rekao je Kirilov, javlja Tanjug.

Prema njegovim rečima, objavljena prepiska svedoči o tome da pravi ciljevi Pentagona u Ukrajini su daleko od naučnih ciljeva.

„Tako u jednom pismu vlasnik kompanije „Metabiota” navodi da će aktivnost kompanije biti usmerena na obezbeđivanje „kulturne i ekonomske nezavisnosti Ukrajine od Rusije”, što veoma neobično zvuči za jednu biotehnološku kompaniju”, naveo je Kirilov.

Kirilov je izjavio da je specijalna ruska vojna operacija u Ukrajini omogućila da se prekine rad pet ukrajinskih laboratorija, koje su, kako je istakao, sprovodile eksperimente sa antraksom, kolerom, afričkom svinjskom kugom, tularemijom i leptospirozom.

SourcePolitika

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu