22.6 C
Belgrade
petak, 12 avgusta, 2022

Rusi probili front kod Donjecka

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruske snage ušle u Soledar i kreću se ka jugoistočnom delu grada. Zauzeto selo Peski, najutvrđeniji ukrajinski položaj kod grada Donjecka.

- Advertisement -

Na ratištu u Donbasu nastavljeni su žestoki okršaji ruskih i ukrajinskih trupa. Najteže borbe vode se na linijama fronta oko samog grada Donjecka, na pravcu prema Bahmutu i oko Soledara.

„Ruska vojska oslobodila je veći deo sela Peski kod Donjecka, žestoke borbe se nastavljaju. Kijev je pokrenuo obaveznu evakuaciju stanovništva sa teritorije DNR koju još uvek kontroliše.

- Advertisement -

Ruske snage ušle su u grad Soledar i kreću se prema jugoistočnom delu grada.

„Savezničke snage čiste od ukrajinskih snaga teritoriju fabrike građevinskog materijala „Knauf“ u Soledaru, saopštio je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Luganske Narodne Republike.

„Soledar će potpuno preći pod kontrolu savezničkih snaga u naredna tri-četiri dana, smatra pomoćnik ministra unutrašnjih poslova LNR Vitalij Kiseljov.

Kijev želi da izvoz žitarica iz svojih luka bude redovan i kontinuiran, izjavio je predsednik Vladimir Zelenski.

U protekla 24 časa ukrajinske snage ispalile su 419 raketa i granata iz višecevnih bacača raketa „Uragan“, višecevnih raketnih sistema „Grad“, topova kalibra 155, 152 i 122 mm, kao i minobacača kalibra 120 mm, saopštila je Narodna milicija Donjecke Narodne Republike.

Gađani su okruzi 11 naselja DNR. U granatiranjima su poginula dva civila, a 25 je ranjeno. Oštećeno je 36 stambenih i 13 civilnih objekata.

Zajedničkim dejstvima snaga DNR i Rusije uništena su dva višecevna bacača raketa BM-21 „Grad“, dve haubice M777, jedan kamion, a ubijeno više od 20 pripadnika ukrajinskih snaga, navodi se u saopštenju.

Uništena su dva vatrena položaja u naseljima Avdejevka i Kurdjumovka.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti