29.9 C
Belgrade
četvrtak, 18 avgusta, 2022

RUSI MOGU DA HRANE CEO SVET: Rusiji odgovaraju klimatske promene, evo zašto! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ukrajina ima najbolju zemlju na svetu. Ukrajinsko zemljište je do šest metara duboko, mislim na oranični sloj. I to je zemlja koja nema premca u kontinentalnoj klimi. Savršeno zemljište za poljoprivredu. Ceo ovaj sukob oko Ukrajine svodi se na to ko će da ima tu zemlju, izjavio je Uroš Davidović, voditelj emisije Dobra zemlja, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

- Advertisement -

Upitan kakvog je kvaliteta ruska zemlja u poređenju sa ukrajinskom, rekao je da je sve to isto.

  • To je jedna ista zemlja, nema tu nikakve razlike. To je odlična zemlja, Rusi imaju milione hektara, mogu da rade šta god hoće. Imaju više obradive zemlje nego Brazil – istakao je on.

Kako je naveo, ove klimatske promene, pogoduju Rusiji. „Eto kad holandske krave više podriguju i puštaju flatulencu“, duhovito je primetio Davidović, „to je Rusima bolje“.

  • NJima te klimatske promene savršeno odgovaraju. Toplije je, pomera se granica za poljpoprivredu gore ka severnom polu i tako oni dobijaju nove milione hektara. To je realnost, Rusija može da proizvodi hrane za ceo svet. I oni to imaju, oni to i rade – konstatovao je sagovornik Helmkasta.

On je naveo da „Ruse čeka najbolja žetva ikad, rekordna žetva“.

- Advertisement -

Govoreći o našoj žetvi, rekao je da će ona biti loša.

  • U većem delu Srbije biće loša žetva zbog suše koja je pogodila veliki broj poljoprivrednika. Neće biti nikakvih rekorda. Ima krajeva koji nimalo nisu pogođeni sušom, a ima ih koji su potpuno devastirani zbog suše, uništenih useva koji se seju na proleće. Treba da vidimo šta će se desiti u narednih par nedelja. Ako ne bude kiše, biće baš, baš loše, a ako bude neke kiše koliko toliko, onda e biti samo loše – ocenio je on.

O tome da li će ta žetva ipak biti dovoljna za naše potrebe, ili će, nasuprot tome, zapretiti glad u Srbiji, pogledajte u emisiji. Takođe, možete da vidite i u kakvoj vezi je nedostatak uglja u Kolubari sa smanjenjem plodnosti Banata.

- Advertisement -
SourceHelmkast
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti