7.6 C
Belgrade
utorak, 26 oktobra, 2021

RUMUNIJA SE DIGLA: Protiv maski, vakcina i kovid pasoša, veliki protest u Bukureštu! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Desetine hiljada Rumuna danas je marširalo Bukureštom u znak protesta zbog strogih epidemioloških mera, koje je uvela Vlada Rumunije. Nove restriktivne mere primenjivaće se u oblastima sa više od šest obolelih na 1.000 stanovnika u periodu od 14 dana, a Bukurešt danas ima osam zaraženih na 1.000 stanovnika. Nove mere podrazumevaju nošenje maski i na otvorenom i zatvaranje lokla u 22 sata, s tim što će restorani i kafane moći da rade s polovinom kapaciteta, a ulazak će biti dozvoljen samo uz kovid pasoše, prenosi AP.

Demonstranti su danas blokirali saobraćaj u centru Bukurešta, nosili su transparente „Kovid potvrde=diktatura“ i uzvikivali „Hoćemo slobodu“.

Protest je organizovan dan nakon što je u požaru koji je izbio u jedinici intenzivne nege u kovid bolnici u Konstanci život izgubilo sedmoro kovid pacijenata, a ovo je ko zna koji požar po redu u svetu u kovid bolnicama koji uzrokuju očigledno neispravni respiratori.

- Advertisement -

U Rumuniji je vakcinisano svega 33,5 odsto punoletnih građana, što ja, posle Bugarske najmanje u Evropskoj uniji, a nedavno su zatvoreni vakcinalni punktovi širom zemlje (više od 100) i višak vakcina je ponuđen na prodaju zbog slabog interesovanja domaćeg stanovništva za vakcinaciju.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti