14.8 C
Belgrade
ponedeljak, 18 oktobra, 2021

RUKUJU SE RUKUJU ONI KOJI PUTUJU: Vučić hteo da stane pored Mila pre nego ih zatvore, OBOJICA SE SMEJU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Samit se održava na Brdu kod Kranja, a učestvuju šefovi država i vlada članica Evropske unije i Zapadnog Balkana. Đukanović je već stajao u redu za zajedničku fotografiju, kada je prišao Vučić, nakon čega su se rukovali.

Ipak, protokolom nije bilo predviđeno da predsednici Crne Gore i Srbije stoje jedan pored drugog, pišu podgoričke Vijesti.

Tako je Đukanović ostao na svom mestu pored predsednika Francuske Emanuela Makrona, a Vučić je „preseljen“ na drugi kraj pored predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

- Advertisement -

Đukanović je nedavno u intervjuu za Jutarnji list kazao da Crna Gora proživljava „najagresivniji napad velikosrpskog nacionalizma na crnogorsku državu i crnogorski identitet u novijoj istorji“.

– Ovako nije bilo ni u vreme Miloševića. Tada smo imali značajnu podršku demokratske opozicije u Srbiji za naš demokratski projekat. A danas su jednoglasno protiv Crne Gore i vlast i opozicija u Beogradu, njihovi mediji, kulturni, naučni i poslovni krugovi. Svi, osim časnih pojedinaca koji hrabro ukazuju na pogubnost službene politike Srbije po srpsko društvo, ali i po region u celini. Takvom politikom Srbija je produbila neprijateljstvo s Hrvatima, Bošnjacima, Albancima. Na red su došli Crnogorci – rekao je između ostalog Đukanović u intervjuu.

Vučić je nedavno, između ostalog kazao da je Đukanović „sve radio da Crna Gora bude bez Srba i da su optužbe Đukanovića odraz njegove podsvesti“.

- Advertisement -

– Ja niti želim niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, to je nemoguće, niti mi je ikad bio cilj. To je podsvest, to progovara iz njega ono što on želi – uvek je želeo Crnu Goru bez Srba – rekao je Vučić.

Naveo je i da je Đukanović „izmišljao Crkvu u Crnoj Gori kako bi rekao da nema Srba, i da je crnogorski predsednik upravo „autoprojekcijom pokazao da je to tako“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Najnovije vesti