RTS SAKRIO MALOG I VUČIĆEVOG KUMA, GRAĐANI BESNI: Narod besan, ne plaćamo vas da budete poslušnici!

0
112

Velika međunarodna novinarska istraga „Pandorini papiri“, u kojoj je učestovao i KRIK, odjeknula je širom sveta. Otkrivene su mnogobrojne tajne o 35 sadašnjih i bivših svetskih lidera, kao i o 400 funkcionera u 90 zemalja širom sveta. Afera ne bi bila afera da nema i naših, ali i regionalnih fukcionera. Tako se među lidera i fukcionerima umešanih u „prljave poslove“ pominju i predsednik Crne Gore Milo Đukanović sa sinom Blažom, ali i naš ministar finansija Siniša Mali, kao i Vučićev kum Nikola Petrović. Režimski mediji, kao i RTS, preneli su informacije o umešanosti predsednika CG, ali takođe su i sakrili Sinišu Malog.

U gotovo svim režimskim medijima poput Novosti, Blica, Kurira, B92, ali i na RTS nekako je promakla vest da je Siniša Mali jedan od aktera novinarske istrage „Pandorini papiri“. Režimski mediji objavili su imena svetskih lidera, poput bivšeg Vučićevog savetnika Tonija Blera ili predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, a o činjenici da su pronađeni dokazi kako je Siniša Mali bio vlasnik ona 24 u Bugarskoj nigde ni reči.

Za režimske medije to nije ništa novo, oni ni ne predstavljaju novinarsku profesiju, već isključivo partnere u naprednjačkoj propagandnoj mašineriji. Njihovo delanje nije i ne može se nazvati novinarstvom, jer redovno zaobilaze istinu.

Ovo što je problematično jeste izveštavanje javnog servisa, odnosno RTS-a koji se finansira od para svih građana, kako onih koji podržavaju vlast, tako i onih koji podržavaju opoziciju, ili su neutralni. U svom izveštavaju o „Pandorinim papirima“ RTS je naveo Mila Đukanovića, a o Siniši nije bilo ni reči. Pomenuli su i Tonija Blera, zatim ukrajinskog predsednika, jordanskog kralja, ali im je srpski ministar finansija nekako promakao. Zato ne čude burne reakcije građana na Tviteru.


 – Hej RTS i Zorane Stanojeviću, propustili ste par stvari: KRIK je učestvovao u „Pandorinim papirima“, dokumenta otkrivaju da je Siniša Mali bio vlasnik dve ofšor firme i kupio 24 stana. Ne blamirajte se više. I da, pratite i dalje, biće još super otkrića iz Srbije – napisala je novinarka KRIK-a Bojana Jovanović.

– Hej, RTS, da li je možda informacija od javnog značaja da je bivši gradonačelnik glavnog grada i aktuelni ministar finansija upleten u međunarodnu koruptivnu aferu – napisao je Jovan Ličina.

– RTS, kada ćete pomenuti da se i ministar Siniša Mali nalazi u Pandorinim papirima u vezi sa 24 stana u Bugarskoj – upitao je jedan od građana.

 – Alo, RTS samo da vam javim, ima neki Mali u pandorinoj kutiji. Ima i Vučićev kum. Vaše je pravo da znate, a obaveza da objavite. Mi vas ne plaćamo da budete poslušne pudlice nego javni servis svih građana – ističe Vladimir Bukarica.

– RTS je izvestio javnost o „Pandorinim dokumentima“ i da se na spisku nalaze Toni Bler i Milo Đukanović, bez pominjanja Malog. Kako se taj koji je uređivao ovaj dnevnik i osoba koja je pročitala vest i dalje smatraju novinarima, ljudima sa profesionalnim integritetom – napisala je Tanja.

Dok su građani besni, RTS se pravi mrtav, jer po svemu sudeći novinarstvo na javnom servisu odavno je preminulo, a da to građane niko nije obavestio.

Ostavite komentar