2.6 C
Belgrade
utorak, 30 novembra, 2021

RTS PRIZNAO: Svi ćemo pomreti od zagađenog vazduha!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Iako nas svakodnevno iz studija RTS-a zasipaju samo režimski podobnim vestima, dogodilo se čudo, te je na javnom servisu konačno isplivala istina o zagađenosti i smrtnosti vazduha u Srbiji.


– A sa grejnom sezonom stigla nam je i veća zagađenost vazduha. Više od 90 odsto stanovništva živi u oblastima u kojima je kvalitet vazduha ispod nivoa koji poropisuje Svetska zdravstvena organizacija. Procenjuje se da zagađenje vazduha odnese nekoliko miliona života godišnje, a Srbija se nalazi na prvom mestu u Evropi i među prvih deset zemalja u svetu po smrtnosti od aerozagađenja – rekla je voditeljka RTS-a u Dnevniku.

Iako se uglavnom ispunjavaju naredbe glavnog šefa u ulozi glavnog i odgovornog urednika, na javnom servisu građani su konačno imali priliku da čuju istinu o kvalitetu vazduha u srpskoj prestonici, ali i čitavoj Srbiji.

- Advertisement -

Naprednjačka vlast do sada pokušavala da građane zavara i loš vazduh pripiše raznoraznim faktorima, ali na njihovoj televiziji sada je osvanuo podatak da je Srbija prva u Evropi po smrtnosti od zagađenja vazduha.

Građani već godinama znaju kakve muke muče i da udišu vazduh koji je prezagađen, kao i da vlast po ovom pitanju ne radi apsolutno ništa. Tako je juče vazduh u Beogradu bio najzagađeniji na svetu!

Da li se ovaj podatak RTS-u omakao, ili su konačno nekim čudom počeli da prihvataju katastrofalnu situaciju, ostaje da vidimo.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti