RTS I SNAJPER: Belivuk spremao atentat na nekoga iz državnog vrha

Obavezno pročitajte

Snajper ne služi za mafijaške obračune, ne idete njim u reket, ne idete u iznudu, snajper se koristi za likvidaciju važnih meta, nekim kojima možda ne možete tako lako da priđete, a to su obično predstavnici države, to su obično visoki funkcioneri, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući na RTS-u upitan da li je tačno da je Belivukov klan upucavao snajpere i da li je pripremano ubistvo nekoga iz vrha države.

“Ne mogu za sada da kažem, dok se istraga ne završi, za koga je ovo bilo pripremano, ali mogu da kažem da smo imali više lica koja su se obučavala i pripremala za upotrebu snajperske puške, da smo imali ljude koji su veoma obučeni kada je to u pitanju, koji su imali prethodna, slobodno mogu da kažem životna i ratna iskustva”.
Na pitanje da li su i oni privedeni i koliko je snajpera zatečeno, Vulin je odgovorio da jesu privedeni i da je nađeno najmanje dva mesta na kojima su upucavane snajperske puške.

snajper

“Oni su privedeni, oduzeto je svo naoružanje. Bilo ih je nešto u legalnom, a nešto u nelegalnom posedu. Našli smo najmanje dva mesta na kojima su upucavane snajperske puške. Da li su bile pripremane za konkretan atentat, ja to ne znam, ali logično posmatrano, a za koga mogu da ih pripremaju, kakav bi problem ona rešila? Mojim ubistvom dobili bi pet, šest, deset dana paralizacije Ministarstva unutrašnjih
poslova dok Skupština ne bi izabrala novog ministra unutrašnjih poslova i borba bi se nastavila. Ali, ubistvom predsednika Vučića izazvali bi duboku političku nestabilnost u našoj zemlji i to bi bio jedini način da zaustave borbu protiv organizovanog kriminala i mafije u našoj zemlji. Videćemo šta će istraga pokazati, ali elementarna logika govori ovako”, naglasio je ministar Vulin.

- Advertisement -

Ministar policije je dodao da je hapšenje organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića događaj koji će u značajnoj meri uticati na bezbednost u samoj Republici Srbiji.
“Ovi ljudi koji su vršili ova strašna zlodela na teritoriji naše zemlje nisu baš bili sami. U ovoj zemlji ne uspeva kokain, on odnekud stigne. Znači moralo je biti nekoga ko ih je snabdevao ko im je rukovodio ko je upravljao njima. Podsetiću vas da su dva glavna predstavnika klana Belivuk i Miljković, bili u Crnoj Gori gde su se sastali sa visokorangiranim kriminalcima iz njihovog sveta.

Hobotnica jeste veoma povređena, mi smo naneli jedan možda najsnažniji udarac organizovanom kriminalu u poslednjoj deceniji ali oni koji su još moćniji od njih sada su samo još više nego ljuti, sada su osujećeni za mnogo novca, presečeni su im putevi i kretanja kroz našu zemlju i nemojte sumnjati da će biti spremni da se osvete, da će pokušati da ponovo uspostave dominaciju u svetu kriminala na ovom prostoru”, rekao je ministar Vulin.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

IVICA DAČIĆ ČESTITAO MANDIĆU: „Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor“

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je Andriji Mandiću zbog rezultata u prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori,...

Još priča na sličnu temu