RODITELJI SE DIGLI: Šarčeviću, ne dozvoli da nam deca postanu SIROČIĆI!

Obavezno pročitajte

Roditelji uputili pismo koje prenosimo u celosti

Poštovani i uvaženi gospodine Šarčeviću, mi roditelji vam šaljemo pismo.

- Advertisement -

U uverenju da ćete kao Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneti ispravnu odluku u vezi polaska dece u školu 1. septembra obraćamo Vam se, u ime mnogih roditelja, koji strahuju za živote svoje porodice.

U vreme pandemije izazvane koronavirusom, kada Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavljuje da se za jesen i zimu planira otvaranje i dve nove Kovid bolnice u Beogradu i Kruševcu, u medijima se, istovremeno, najavljuje obavezni polazak u školu svih mališana od prvog do četvrtog razreda.

roditelji,

Poučeni iskustvom, znamo da su baš ti najmlađi školarci najpodložniji virusima koji se prenose u kolektivima, odnosno u zatvorenim prostorima. Verujemo da je u vreme pandemije izazvane koronavirusom, jedan od najrizičnijih postupaka primoravanje na klasičan vid nastave (pa čak i na rad i u manjim grupama, sa obezbeđenim higijenskim merama zaštite) jer znamo da mala deca nemaju još odgovarajući stepen odgovornosti i svesti da mirno sede u klupama sa maskama na licu. Svesni smo da je dovoljno da jedno dete zaraženo koronavirusom dođe samo jedan dan u razred i da kao rezultat toga, za nekoliko dana ili nedelja, budu zaražene čitave porodice. Molimo da se ne dogodi najcrnji scenario da deca zaraze roditelje i da oni roditelji sa hroničnim bolestima ili slabijim imunitetom preminu i za sobom ostave siročad.

Molimo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da iznađe model koji neće primoravati svu decu od prvog do četvrtog razreda da od 1. septembra krenu u kolektiv, već da polazak u kolektiv bude opcija za one koji to žele i koji smeju da se na to usude.
Molimo da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da obezbedi mogućnost odnosno alternativu za roditelje koji rade od kuće ili čiju decu ima ko da čuva da se opredele za kompletnu nastavu na daljinu bez odlaska dece u kolektiv. Ako su mnogi poslodavci zaposlenima koji su hronični bolesnici i koji imaju decu mlađu od 12 godina dozvolili da rade od kuće, molimo i Ministarstvo prosvete,
nauke i tehnološkog razvoja da i deci obezbedi mogućnost nastave na daljinu.

Mnogim porodicama čiji su članovi hronični bolesnici ova opcija nastave na daljinu može biti spas od sigurne smrti.
Ne dajte da deca postanu SIROČIĆI!

U uverenju da ćete doneti ispravnu odluku i sačuvati živote kao i kredibilitet Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,
Srdačno Vas pozdravljamo,
Zabrinuti roditelji

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu