1.5 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

RODITELJI BESNI, BIĆE SVEGA: SNS delila paketiće deci i ponizila ih!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Deca u Vojvodini slovačke nacionalnosti ovoga vikenda su za Božić, u crkvi, dobila poklon paketiće Srpske napredne stranke (SNS), što je izazvalo nezadovoljstvo među brojnim roditeljima, preneo je danas portal Autonomija.

Neposredno pred Božić po gregorijanskom kalendaru, 23. decembra, biskup Slovačke evangelističke crkve u Srbiji Jaroslav Javnornik postavio je na svom Fejsbuk profilu najavu kako će deca dobiti paketiće zahvaljujući „Fondaciji za srpski narod i državu“.

– Sva naša slovačka evangelistička deca povodom stogodišnjice naše crkve dobiće specijalni paketić za Božić. Zahvalnica pripada našem predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj fondaciji Za srpski narod i državu – naveo je u objavi biskup Javornik.

- Advertisement -

Sagovornik Autonomije iz slovačke nacionalne zajednice, koji je želeo da ostane anoniman zbog, kako je rekao, pritisaka koje trpi, rekao je da u prvi mah nije poverovao ali da je nakon provere ko stoji iza fondacije i razgovora sa brojnim poznanicima, shvatio da su s pravom nezadovoljni postupkom biskupa.

– Ispada da je paketiće za evangelističku decu dala fondacija koju je osnovala SNS, to za mene jeste neki vid uvrede. Još problematičnije je što je biskup napisao da se zahvaljuje Aleksandru Vučiću za paketiće. Taj postupak je izazvao nezadovoljstvo kod drugih građana, njima je jednostavno strašno što se tu politika meša. Da li je to dostojno jednog takvog crkvenog poglavara – upitao je sagovornik portala.

Dodao je da su svi negativni komentari na biskupovu objavu izbrisani, a da su samo pozitivni ostali.

- Advertisement -

Post je već sutradan, 24. decembra, uklonjen i više ga nema na biskupovom profilu. Sada tamo stoji drugi, u kojem se vide fotografije dece koja primaju paketiće s oznakom pomenute Fondacije, sa kojeg je i Autonomija skinula pomenute ilustracije.Paketići koje je delila SNS slovačkoj deci u Vojvodini FOTO: PrintscreenPaketići koje je delila SNS slovačkoj deci u Vojvodini FOTO: Printscreen

Fondacija Za srpski narod i državu je fondacija SNS osnovana 2019. godine, što je jasno navedeno na njenom sajtu.

Tvorac vizije, ideje i inicijative za osnivanje pomenute fondacije je Aleksandar Vučić, a njegovo ime je, kako se navodi na sajtu, „simbol obnove i uzdizanja Srbije“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti