RIK počinio najveći zločin protiv demokratije!

Obavezno pročitajte

Republička izborna komisija (RIK) neće večeras izaći sa preliminarnim rezultatima predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora, što se do sada nikada nije dogodilo.

Kako je naveo predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, preliminarne rezultate će saopštiti u ponedeljak uveče posle sednice. 

- Advertisement -

Posle ovog obraćanja Dimitrijevića, oglasio se advokat Ivan Ninić, istakavši da je ovo „sramota“.

– RIK je odlukom da večeras ode u hibernaciju počinio najveći zločin protiv demokratije u poslednjih 30 godina! Predsedniku RIK-a je naređeno da ovako uradi i on je bespogovorno to prihvatio. Ne postoje reči kojima ova sramota može da se opiše. Da nisam video, ne bih znao – napisao je Ninić na Tviteru.

Direktor Newsmax Adria Slobodan Georgiev istakao je da je odluka RIK da tek u ponedeljak saopšti rezultate – događaj bez presedana.

– Ono što radi RIK nije dobro, prave jednu vrstu nesigurnosti, možda bi trebalo da ih pozovemo da se predomisle – rekao je Georgiev za N1.

Rekao je da ne razume zašto je komisija prekinula rad i dodaje da ako neki drugi budu obaveštavali javnost o ishodima izbora umesto RIK-a, to može biti problem.

– Svi čekaju rezultate i bilo bi najnormalnije da oni sede u skupštini i prikupljaju rezultate – kazao je Georgiev.

Govoreći o tome što u Beogradu ljudi i dalje glasaju, kaže da to ne govori samo o tome da je izlaznost veća, nego i da „izborna administracija nije baš upućena u to šta treba da radi“.Slobodan Georgiev FOTO: Printscreen/YouTubeSlobodan Georgiev FOTO: Printscreen/YouTube

– To je još jedna stvar koja se dogodila u poslednjih 10 gosina, da mi zapravo nemamo ljude koji mogu da sprovedu normlane izbore – rekao je.

Ako neki drugi budu obaveštavali javnost o ishodima izbora umesto RIK-a, to može biti problem, smatra.

Na pitanje o nepravilnostima koje su primetili posmatrači i aktivisti, Georgiev kaže da su institucije privatizovane, tako da je „jedna stranka mogla da po svom spisku proverava sigurne glasove“.

Još gori su bili nasilni incidenti, za koje kaže da su „daleko od demokratske atmosfere“.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu