RIGOROZNE MERE ĆE TRAJATI UKUPNO GODINU DANA: Kon produžio trajanje represivnih Korona propisa!

Obavezno pročitajte

Predrag Kon izjavio je da kontrola nad primenom mera da se nastavi

Prošlo je pola godine od registrovanja prvog slučaja koronavirusa u Srbiji. Posle šest meseci, epidemiološka situacija ocenjuje se kao nesigurna, ali stabilna. Broj novozaraženih iz dana u dan oscilira, ali ne prelazi 100. Pored predhodnih 6 meseci rigoriznih mera krizni štab predviđa jo 6 meseci primene restrikcija.

Danas je zabeležen drastičniji pad, prema izveštaju Ministarstva zdravlja zarazilo se još 36 osoba, preminula je jedna, a na respiratorima se nalazi 33 pacijenta.

- Advertisement -

KONU SU SADA I DECA POSTALA NEPRIJATELJ KRIZNOG ŠTABA: Učenici ne poštuju naše propise!

Brojevi ne treba da nas zavaraju. Ponedeljkom se, inače, registruje manji broj novozaraženih, budući da epidemiolozi kažu da se preko vikenda manji broj ljudi sa tegobama javlja u kovid ambulante.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon izjavio je da kontrola nad primenom mera da se nastavi, jer kako je ocenio, čim kontrola popusti, popušta i pažnja građana.

“Mora to da se kaže, čim prestane kontrola, automatski se nešto u nama promeni, krenemo da se ponašamo, ne neprimereno, ali neadekvatno jer je situacija i dalje fragilna”, rekao je Kon u izjavi za TV Pink.

Naglasio je da moramo da izdržimo u primeni mera, nošenju maski, držanju distance…

“Moramo da izdržimo još ovoliko. Još šest meseci moramo da izdržimo”, istakao je Predrag Kon.

Sourcenewspanel

Ostavite komentar

Najnovije objave

VOLODIMIR ZELENSKI: Ukrajina još ne može da krene u kontraofanzivu, čekamo municiju

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da Oružane snage Ukrajine još ne mogu da pokrenu kontraofanzivu, koja je...

Još priča na sličnu temu