REŽIM VRŠI PRESIJU: Nova prijava za Boška Obradovića!

Obavezno pročitajte

Prekršajni sud u Beogradu pokrenuo je novi postupak protiv predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića, sada zbog organizacije protesta ispred Doma Narodne skupštine 8. maja. Toga dana narodni poslanici Dveri spontano su protestovali protiv vlasti zbog izmena izbornih zakona u sred izbornog procesa, a spontani protesti su dozvoljeni po Zakonu o javnom okupljanju.

Ovaj zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova za pokretanje prekršajnog postupka protiv Boška Obradovića posebno je sporan jer se radi o političkim aktivnostima narodnih poslanika koje policija ne može ograničavati. Svedoci iz Odeljenja za javni red i mir, policijski službenici Predrag Petrović i Jovo Petrović, u svom izveštaju čak otvoreno lažu da su narodni poslanici Dveri nastojali da onemoguće ulazak u Dom Narodne skupštine drugim narodnim poslanicima i zaposlenim licima u Skupštini, što je apsolutna neistina jer toga dana su svi mogli normalno da uđu u Narodnu skupštinu.

- Advertisement -

Ovo je treći prekršajni postupak koji se vodi protiv Boška Obradovića pred Prekršajnim sudom u Beogradu. Već mu se sudi za organizaciju protestne šetnje na velikom opozicionom protestu 13. aprila 2019. godine i za promenu maršrute protesne šetnje prilikom organizacije „Slobodne zone“ ispred Predsedništva 4. maja takođe prošle godine.

Istovremeno, u Tužilaštvu je u toku istražni krivični postupak protiv Boška Obradovića povodom verbalnih incidenata sa narodnim poslanicima vlasti na istom protestu od 8. maja ove godine. Uprkos više puta ponovljenim izjavama predsednika SNS Aleksandra Vučića da niko neće odgovarati za organizaciju protesta – očito je da se progon političkih neistomišljenika nastavlja i pojačava u strahu vlasti od novog izlivanja narodnog nezadovoljstva na ulice.

Uveravamo predstavnike vlasti da nas ne mogu uplašiti niti zaustaviti da se pridružimo građanima na novim demonstracijama koje se moraju dogoditi jer su svi kanali za kritiku vlasti izuzev ulice zablokirani. S obzirom da nema mogućnosti da se drugačije mišljenje čuje ni na velikim medijima ni u parlamentima od republičkog preko pokrajinskog do lokalnog nivoa – nema sumnje da je jedini preostali način za opoziciono delovanje ulica kao autentični narodni parlament.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Pojavljuje se novi, pravedniji i demokratičniji sistem

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je model globalizacije, koji su uglavnom kreirale zapadne zemlje radi ostvarivanja sopstvenih...

Još priča na sličnu temu