27.9 C
Belgrade
četvrtak, 29 jula, 2021

GRAĐANI SE IZVRĆU U DUGAČKIM REDOVIMA KAO POKOŠENI: Država laprda o epidemiološkim merama, narod ih ne zanima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tropske temperature stigle su samo nekoliko dana nakon što su u celoj zemlji relaksirane epidemiološke mere, međutim, one koje se odnose na ograničenje broja osoba u zatvorenom prostoru i dalje su na snazi.

Zbog toga se ispred pojedinih institucija, kao što su banke i pošte, stvaraju redovi, a građani su prinuđeni da čekaju na suncu i visokim temperaturama. Epidemiolog Predrag Đurić rekao je za N1 da je potrebno prilagoditi mere tako da građani ne trpe, jer stajanje na suncu tokom vrelog talasa može biti opasno.

mer,

„Prethodnih nekoliko godina, posebno u nekim evropskim zemljama koje su bile pogođene tim vrelim toplim talasom zabeleženo je značajno veće umiranje ljudi koji su bili direktno izloženi sunčevim zracima, od neposrednih posledica ili indirektnih posledica – kao kod hroničnih bolesnika. Ovih dana kada svedočimo takvoj vrućini i u ovom delu Evrope, one svakako predstavljaju dodatni rizik. Ono što bi bilo za očekivati je da nakon 15 ili 16 meseci pandemije bilo sasvim dovoljno da se način poslovanja prilagodi i da se učini tako da on bude dostojanstven prema građanima“, rekao je Đurić.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti