REBIĆ: Na protestima uhapšena 71 osoba, povređeno 14 policajaca

Obavezno pročitajte

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je na poslednjim demonstracijama održanim oko zgrade parlamenta povređeno i zbrinuto 14 policijskih službenika, da se ukupno 130 policajaca javilo lekaru, kao i da je 71 osoba uhapšena.

Rebić je dodao da još veći broj policajaca nije želeo da zatraži medicinsku pomoć „zbog solidarnosti sa kolegama“, kao i da će svi uhapšeni biti procesuirani u toku dana.

On je rekao da je na „neprijavljenom javnom skupu“ koji se održao sinoć na početku bilo 3.000 građana, da je tekao relativno mirno do 20 časova, a da su zatim demonstranti „počeli da bacaju baklje i kamenice ka Domu Narodne skupštine“.

- Advertisement -

„(Policijski) službenici su imali naredbu da budu maksimalno uzdržani i da silu primene samo kada ne postoji drugi način da se zaštiti (državna) imovina. Svojim telima branili su Narodnu skupštinu… Razularenost mase ogleda se i u kamenju teškom više kilograma (kojim su ih demonstratni gađali)“, kazao je Rebić.

Direktor policije je naveo da je među uhapšenima i jedan „ultimejt fajter“, kao i da ga zabrinjava činjenica da je među privedenima više državljana Crne Gore, Bosne i Hercegovine, kao i iz Ujedinjenog Kraljevstva i Tunisa.

„Jedan od uhapšenih iz Crne Gore je na proteste došao sa šlemom. Sada gledamo malo širu sliku i u predstojećim danima ćemo proceniti uticaj stranog elementa na radikalizaciju protesta“, rekao je Rebić. Dodaje i da je protest sinoć, „osim brutalnih napada“, okarakterisao i jedan broj sukoba između samih demonstranta.

„Zavađene grupe su se obračunavale međusobno i kao posledicu smo imali jedno ubadanje nožem. Napadač je savladan, priveden i biće predat tužilaštvu u toku dana“, navodi Rebić.

Povodom većeg broja povređenih novinara, Rebić je kazao da „huliganima nije važno koga napadaju“ i da će policija pregledom video-nadzora i operativnim podacima „vrlo brzo“ privesti odgovorne.

Komentarišući, kako je naveo, veći broj negativnih komentara i pretnji koje policajci dobijaju na društvenim mrežama, Rebić je ocenio da je „skandal sa kojom mržnjom se policijski službenici suočavaju na društvenim mrežama“.

„To je etiketiranje i ugrožavanje života… U skladu sa važećim ovlašćenjima ćemo sa tužilaštvima raditi na njihovom pronalaženju“, zaključio je Rebić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu