REAL MADRID PRAVI ČISTKU: Odlazi i Luka Jović!

0
505

Real Madrid je odlučio da posle tri uzastopne osvojene Lige šampiona uđe u „period rekonstrukcije“ i proba da „živi“ bez Kristijana Ronalda, ali četiri prelazna roka kasnije – čini se da nisu ni blizu uspeli da pronađu zamenu za jednog od najboljih ikada.

Prošlog leta Real je potrošio više od 300 miliona evra, nisu računali da će zbog pandemije korona virusa doći do krize u fudbalu, pa će biti primorani da rasprodaju dok još mogu…

Kako piše „Sport“, Real Madrid će još jednom napraviti rekonstrukciju tima, a novac će skupiti prodajom igrača koji se do sada nisu pokazali, odnosno prodaće one na koje Zinedin Zidan nema mnogo vere.

To je čitav tim – tačno 11 fudbalera – i među njima je i Luka Jović.

Najskuplji srpski fudbaler svih vremena, koji je prošlog leta stigao iz Frankfurta za skoro 60 miliona evra, nije se najbolje pokazao u svojoj prvoj sezoni u Madridu i do sada je postigao tek dva gola, dok problemi postoje i van terena pošto je bio u ,,žiži javnosti“ zbog izlaska iz samoizolacije.

Osim njega, Zidan planira da se otarasi još i Gareta Bejla, koji međutim ne planira da ide, ali i pomalo zaboravljenog Džejmsa Rodrigeza koji je u ,,trećem planu“ ove sezone.

Sve su to skupoceni fudbaleri, a trebalo bi im dodati i dvojicu veterana – Luku Modrića i Marsela. Bez obzira što su učestvovali u osvajanju četiri Lige šampiona u ovoj deceniji, Zidan želi da ,,osveži ekipu“ i planira da šansu dobiju mlađi fudbaleri.

Od poznatijih fudbalera planira se odlazak i Lukasa Vaskeza, jednog od Zizuovih miljenika, ali i Edera Militaoa koji je stigao tek prošlog leta iz Porta i nije imao mnogo vremena da se pokaže.

Zinedin Zidan nije zainteresovan da zadrži ni Alfonsa Areolu, pozajmljenog golmana Pari sen Žermena, kao ni Brahima Dijaza, Marijana Dijaza i Alvara Odriozolu, a navodno za mnoge od njih ni ne planiraju da ,,zakinu“ ogromnu otkupnu cenu.

alt= Real madrid

Nije poznato koliko Real Madrid planira da zaradi novca od ovih fudbalera, ali je sigurno da će uložiti u već formirane igrače pošto su prethodno kupili mnogo talentovanih igrača.

Očekuje se da mladi brazilski fudbaleri Vinisijus Žunior i Rodrigo dobiju više prostora, kao i ove zime pristigli Rejnier, dok Real Madrid planira da sa pozajmica vrati i Ašrafa Hakimija i Martina Edegora, kako bi im pružili pravu priliku.

Dobar potez ili ne?

Ostavite komentar