31.9 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

NOVI OMILJENI OPOZICIONAR VLASTI I OKUPATORIMA: Razvojni put profesora književnosti Boška Obradovića

NAJČITANIJE

- Advertisement -

JEDNO DUPE, A STOLICE DVE

I Guča i Exit

Ima ona stara srpska poslovica gde, jel, protagonista sedi jednim dupetom na dve stolice. Pa se na to referiše onda da to ne može dugo trajati, može kako hoćeš ali ne i dokle hoćeš.  Kada bi naš medij Slavija Info bio sklon cinizmu reklo bi se jednim dupetom na dve televizije; i na Pink ali i na N1, a može i na Ju Tjub kanale što da ne.

Što je džabe i Bogu je drago, a ni zlu nije strano. Pre desetak godina je vođena polemika da li treba ukinuti Guču ili Exit, pa su se onda oni politički korektni istakli sa parolom I GUČA I EXIT, tvrdeći da su obe stvari podjednako naše i da ih treba poštovati jer donose profit našoj zemlji.

- Advertisement -

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, može se reći da je preuzeo pomenute krilatice i da je počeo da pleše drugačije od ostalih partija, pa je politička scena uz tzv. vlast i tzv. vlast dobila i novu kategoriju; tzv. Boško.

bosk,

Pojašnjenje nove pojave tzv. Boška

Da je ovaj portal sklon nepristojnosti u jednoj rečenici bi vam mogli izanalizirati i rekli Boško bi da se jebe, ali da mu ne uđe. Ali pošto nismo skloni vulgarnosti, pokušaćemo da razvodnimo priču.

U suštini Boško Obradović je spustio nacionalističku retoriku toliko da može da bude na N1 i na Nova S rado viđen gost, a sada pokušava da spusti kritički ton prema vlasti tako da se može pojavljivati i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom pod zavesom izgovora kako, jel, ne želi da dođe na vlast zato što će Vučić izdati Kosovo. Boško, kao i većina naših političara neće da se vozi besplatno, da jede besplatno, da ne plaća račune, da ima imunitet, nego ga brinu muke picoustog diktatora Aleksandra Vučića hoće li izdati Kosovo pa se profesor književnosti Obradović Boško pasivno nudi  najobljem srpskom pravniku da mu pomogne u očuvanju Kosova.

Na dobrom je putu

- Advertisement -

I dobro mu ide. Informer je glasilo koje je prestalo da ga blati. Blagi i zavodnički ton Dragana J. Vučićevića prema Dverima i Bošku Obradoviću su fascinantni, pogotovo ako uzmemo da je do pre par meseci bio fašista, Ljotićevac, ali i da je on sam imao radikalan pristup politici kada je i skupio tih stotinak ljudi koji bi glasali za njega na izborima. Poslednjih mesec dana muk.

Vučićević i Informer postadoše kulturni prema profesoru književnosti kao da su kulturni dodatak Politike a ne najubojitije pisano oružje onih koji su se nekada zvali komunisti, a kada se SFRJ raspala naprasno naučiše da se krste, pa to počeše da rade ispred svake crkve i krsta kojeg prođu, pa čak i ako je u pitanju znak Crvenog krsta ili apoteke alias, komunista, tj. sada kapitalista.

Šapić umesto Šapića

Treba se učiti iz tuđih grešaka, pogotovo ako to može dobro da se naplati. Zna profesor književnosti da se ovde patriotizam u poslednjih 30 godina dobro može naplatiti napaćenom narodu a gledajući televiziju vidi šta radi i proslavljeni vaterpolista, epizodni glumac ali uspešan političar ako se držimo definicije da se uspšenost političara meri sa tim koliko mu je dubok džep, i koliko može duboko da uđe. Šapić i Vučić s obzirom na gej sklonosti se i oko seksualnog ulaženja u dubine mogu dogovoriti, što je jedina mana Bošku Obradoviću da bi postao Šapić umesto Šapića. Ali sve je tu. Parole, zviždaljke, patriotizam iz nehata zbog praznog želuca i dobra volja da se smanji pljuvanje Aleksandra Vučića.

Put za Jug

Bio je svuda, radio je svašta i svako mu je bio dobar drug, otpevao je omiljeni bend Boška Obradovića 1988. , a upravo to i on počinje da radi, doduše u dosta poznijim godinama i sa sumnjivijim društvom nego što je sedeo njegov idol iz dana kada je bio buntovnik.

Ali vreme buntovnosti je prošlo, politički se sazrelo i treba se dohvatiti svih mogućih medija kako bi se ušlo u skupštinu. Nema ništa lepše nego kada ti narod plaća račune da bi na TV prenosu skupštine pokazao svoje retoričke sposobnosti. Informer ćuti, N1 ćuti, Ju Tjub kanali ćute, a Boško na svakom od njih priča i podiže svoj rejting ali i vreme na televiziji. Režirano? Vreme će pokazati, jer ostajemo tu. Nigde ne bežimo, na pomoravskom akcentu. Neka ga ne zaborave, devojke sa Morave.

BONUS VIDEO

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti