RAZOTKRIVEN PLAN ZA ATENTAT NA VUČIĆA: Zvicer dao 5 miliona evra da smeni vlast u Srbiji

0
26

Okrivljeni svedok saradnik Srđan Lalić danas je govorio o novim detaljima delovanja klana koji su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Lalić je govorio o planovima klana da se izvrši atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U januaru 2021. godine Veljko Belivuk I Marko Miljković su išli kod Radoja Zvicera na proslavu rođenja deteta. Tada su od dela crnogorskih službi dobili informacije da se sprema njihovo ubistvo i pojavili su se kao živi mamac kako bi omogućili hapšenje pripadnika škaljarskog klana za pripremanje ubistva. Oduševljeno  su pričali kako su sprovođenim sa naoružanim kombijima, kako crnogorske službe sarađuju i kako treba uspostaviti to i ovde, rekao je Lalić.

On je istakao da je Radoje Zvicer obezbedio oko 5 miliona evra, logističku i drugu pomoć delu službi za podešavanje političke klime za dovođenje na vlast u Srbiji nekoga ko bi bio podoban i radio u interesu klana.

“Sprovođenje je bilo u toku, delovanje putem društvenim mreža. Kao najveću pretnju su videli predsednika posle objave rata mafiji u kojoj su se prepoznali i to je bila pomena i o atentatu kao krajnje rešenje. bilo je pomena da prvi sledeći protesti budu veliki sukobi u cilju slabljenja institucija i pritiska na strukturu”,  ispričao je Lalić.

On je dodao da je pominjano i postavljanje bombi na javne objekte i površine.

Ostavite komentar