12 C
Belgrade
ponedeljak, 25 oktobra, 2021

RASTERATI KRIZNI ŠTAB KAO MAČKE SA JEBIŠTA: Dosta su plašili narod, juriti ih po ulicama, DA DRHTE OD STRAHA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Narodna stranka pozivala je danas Krizni štab da “prestane da udovoljava vlastima stvaranjem utiska da je sve u redu i da je ‘korona pobeđena’, nego da radi svoj posao i donese odgovarajuće mere za suzbijanje zaraze” a ne sulude i preterane kao do sada, a opet se nigde ne pomeramo.

„Srbija je u svetskom vrhu po broju novoobolelih na milion stanovnika. Krizni štab se ne oglašava, a vlast nije u stanju da sprovodi mere koje bi kontrolisale eksponencijano širenje zaraze. Broj novozaraženih je prethodne nedelje u proseku iznosio 6.463 dnevno, dok je zdravstveni sistem ponovo preopterećen“, naveo je Odbor Narodne stranke za zdravstvo.

Kako je taj odbor istakao, „iako je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavljivao da će kolektivni imunitet biti postignut do juna ove godine, jasno je da procenat vakcinisanih nije dovoljan za efikasno sprečavanje širenja virusa, pogotovo što nivo antitela i kod vakcinisanih i kod onih koji su preležali virus, opada nakon šest meseci“.

- Advertisement -

U saopštenju se ističe da su žrtve ne samo oboleli građani, nego i hronični ne-kovid bolesnici zbog otežane dostupnosti lekara, kao i medicinski radnici, koji su ponovo preopterećeni.

„Preopterećenost sistema za posledicu ima angažovanost mnogih kadrova u zdravstvu na poslovima za koje nisu specijalizovani, što takođe utiče na kvalitet pružene zdravstvene zaštite“, navela je Narodna stranka.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti