15.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

NAPREDNJACI MISLE DA SU SRBI IDIOTI: Raspisali konkurs, a već se zna ko će biti direktor!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ima više od godinu dana kako je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pred novinarima najavio da će trenutnu direktorku Narodnog muzeja Miru Ninišević zameniti njen kolega – kustos Nebojša Dimitrijević, a juče je data i formalna saglasnost da se raspiše konkurs za izbor direktora. Očigledno, formalnosti radi.Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović FOTO: Printscreen/YoutubeGradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović FOTO: Printscreen/Youtube

Nesporno je da je trenutna direktorka, inače pred penzijom, više puta nagrađivana zbog mnogobrojnih izložbi, da je u vreme njenog mandata ova kulturna ustanova dva puta proglašena za najbolju u Srbiji, a da je Dimitrijević jedan od omiljenih kustosa, barem kod mlađih posetioca muzeja.

Ipak, postavlja se pitanje zbog čega se uopšte raspisuju konkursi za određena radna mesta u javnim ustanovama i preduzećima ukoliko se unapred zna ko će ih zauzeti.

- Advertisement -

Takva „šarada“ samo opravdava sumnju građana da su konkursi često, ako ne i uvek, unapred namešteni.

– O svemu ovome bi trebalo da odlučuje konkursna komisija i Skupština grada Leskovca uz saglasnost ministra kulture – objašnjeno je juče na sednici Gradskog veća.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti