RAMA BESAN: Političari u Prištini ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zbog svojih interesa, kako ne razumeju mali šengen! Kurtiju sam rekao nema dogovora bez Srbije

Obavezno pročitajte

Takozvani mali šengen je incijativa Albanije, Srbije i Severne Makedonije za jačanja regionalne saradnje

SKOPLJE – Albanski premijer Edi Rama izjavio je da političari u Prištini suprotstavljanjem inicijativitivi za stvaranje „malog šengena“ ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zbog svojih unutrašnjepolitičkih interesa, prenela je agencija MIA.

- Advertisement -

Takozvani mali šengen je incijativa Albanije, Srbije i Severne Makedonije za

jačanja regionalne saradnje.

Rama je, u izjavi albanskoj televiziji „Top čenel“, rekao da je dugo vremena objašnjavao lideru pokreta „Samopredeljenje“ i verovatno sledećem premijeru Kosova Albinu Kurtiju u čemu je značaj „malog šengena“ i da bi bio iznenađen ukoliko nije shvatio, jer je „dovoljno inteligentan“.

„Ako se pravi da razume ili ne razume, to je njegov izbor, ali izgleda da se spoljna politika Albanije koristi za unutrašnje potrebe. Ne verujem da je to najbolje, imaćemo vremena da porazgovaramo i produbimo diskusiju“, rekao je albanski premijer.

Povodom izjave Kurtija za otvaranje granica između Albanije i Kosova, Rama je rekao da tako nešto nije moguće da se uradi bez saglasnosti Srbije.

„Ako Kurti želi da otvara granice, onda mora da bude saglasan sa svim državama“, rekao je premijer Albanije Edi Rama.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu