19.7 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

RADULOVIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: „Noću se čudne stvari dešavaju“ (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dosta je bilo (DJB) i narodni poslanik Saša Radulović izjavio je danas da će poslanici koji su podneli zahtev za zakazivanje sednice Skupštine Srbije, da bi se raspravljalo o uvedenom vanrednom stanju, u narednom periodu vršiti kontrolu izvršne vlasti „zato što se tokom noći dešavaju razne stvari u Srbiji o kojima građani javljaju a nema informacija od Vlade niti MUP-a“.

- Advertisement -

Radulović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da se „na narodne poslanike ne odnose odluke izvršne vlasti, kao što je zabrana kretanja, da će voditi računa o bezbednosti, ali da nadzor mora da se nastavi“.

„Diktatura se lako uvodi a teško se skida, najveća trenutna opasnost u Srbiji je opasnost po demokratiju“, kazao je Radulović i dodao da je od svih evropskih zemalja „jedino Srbija suspendovala Ustav, što se u teoriji zove državni udar“.

On je rekao da je na delu „opšte podizanje histerije i panike“ koje ima političku pozadinu, s obzirom na to da je „prvi zaraženi korona virusom u Srbiji registrovan 1. marta, drugi 3. marta, dok su izbori raspisani 4. marta, nakon čega se krenulo u prikupljanje potpisa.

- Advertisement -

„Imali smo ismejavanje virusa na konferenciji za medije u vreme kada je trebalo da se sakupe potpisi za njih i satelit opoziciju. Naprasno su se preko noći uozbiljili i uvodili vanredno stanje. Mislim da nije potrebno vanredno stanje već vanredna situacija, i da ne treba dodatno zatvarati Beograd, Niš i Valjevo“, rekao je Radulović.

Radulović je rekao da „činjenice govore da za 80 odsto ljudi ovaj virus daje blage simptome na nivou prehlade i gripa, dok za 20 odsto starijih predstavlja pretnju“.

„Iz izveštaja vidimo da u svetu umiru stariji i bolesni, ne znamo koliko njih je preminulo od virusa a koliko je imalo i druge bolesti. Zbog toga se ne zatvara država. Pre svega se uništava domaća privreda, većina preduzetnika ne zna da li će preživeti ovo ludilo“, kazao je Radulović.

On je naveo da je prema izveštajima lekara „test na zarazu bio nepouzdan u preko 50 odsto slučajeva“, dok je veliki procenat testova koji su stigli iz Kine neispravan

Radulović je rekao da je Izrael „zemlja koja najbolje prolazi kroz problem sa korona virusom“ jer je primenila mere na zaštitu starih i bolesnih ali nije zatvarala zemlju, dok je u Srbiji „u kućni pritvor stavljeno 80 odsto građana za koje stvarna opasnost ne postoji“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti