19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

RADNICI SE DIGLI, USKORO ĆE JURITI POLITIČARE PO ULICAMA: Propali pregovori oko Fijata, sutra veliki protest

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pregovori radnika kragujevačkog Fijata i Vlade Srbije, manjinskog vlasnika fabrike u Kragujevcu su iz „pat pozicije“ postali propali, saznaje N1 od predstavnika radnika.

„Zvali su nas iz vlade (Mladen) i rekli da ne mogu da nam daju ni jednu ponudu jer traje izjašnjavanje radnika u Fijatu, do utorka. Oni ne žele da ugroze projekat Fijata i da im ne ode Fijat. Ja sam mu rekao „vi nas puštate niz vodu“. Rekli su nam da sve zavisi od štrajka koji smo mi najavili za petak. To su juče u Beogradu bili naši poslednji pregovori u okviru radne grupe“, kaže za N1 Đorđe Milojević, član Pregovaračkog tima radnika Fijata i član Radne grupe o rešavanju socijalnog programa za radnike Fijata.

- Advertisement -

Milojević naglašava da od petka kreće ono što su radnici najavljivali dugo, ukoliko pregovori propadnu.

„Pustili su nas niz vodu, zato sutra u 12 časova okupljamo se svi radnici Fijata ispred zgrade Skupštine grada Kragujevca, da im pokažemo našu snagu i nateramo da nam ispune šta smo tražili“, zaključuje za N1 Đorđe Milojević, član Pregovaračkog tima radnika Fijata i član Radne grupe o rešavanju socijalnog programa za radnike Fijata.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti