18.9 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

RADNICI SE DIGLI: Najavili protest za 2. decembar! Zabranjen dolazak političkim strankama!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Udruženja preduzetnika, turističkih agencija, ugostitelja, frilensera, muzičara najavili su da će se 2. decembra okupiti na protestu ispred Ministarstva finansija kako bi ukazali na teško poslovanje privrede u vreme krize.

Privrednici Srbije već duže apeluju na dijalog sa resornim ministarstvima u vezi sa uslovima poslovanja malih domaćih privrednika u vreme krize i bez krize, a do danas im nije odgovoreno na mnogobrojne zahteve.

U isto vreme se promoviše „Bela knjiga“ i strane investicije koje država subvencioniše našim novcem simultano sprovodeći represiju nad malim domaćim preduzetnikom, ističe se u pozivu za protest.

- Advertisement -

Oni zahtevaju pomoć ugroženim sektorima koji godinama izdašno finansiraju javni sektor, pravedan model uvođenja frilensera i ostalih honoraraca u poreske tokove, promenu poreskog sistema na pravedniji i transparentniji način.

Preduzetnici traže i zaustavljanje „maltretiranja privrednika sistemom reketiranja preko inspekcija“, obustavu novih parafiskalnih nameta kao što je eko-taksa i jednaku primenu zakona za sve.

U pozivu za protest, najavljen za 12 sati, učesnici se mole da poštuju epidemiološke mere i izričito se zabranjuje učešće političkih stranaka.

- Advertisement -
SourceFonet
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti