6.6 C
Belgrade
četvrtak, 28 oktobra, 2021

RADNICI GEOKSA SE DIGLI: Protesti ispred fabrike, ne daju im otpremninu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Drugi dan za redom oko dve stotine radnika zatvorene fabrike obuće italijanske Kompanije Geoks okupilo se jutros ispred ulaza u fabriku.

Želeli su da razgovaraju sa likvidaciomim upravnikom Milošem Stošićem i, kako navode, „lično prime i potpišu rešenja o prekidu radnog odnosa“.

Preko obezbeđenja fabrike poručeno im je da likvidacioni upravnik nema ovlašćenja da komunicira sa radnicima

- Advertisement -

Grupa radnika potom se okupila ispred zgrade SO Vranje, a nakon kratkog ubedjivanja sa pripadnicima policije,šestočlanu delegaciju radnika primio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

– U prisustvu inspektorice za rad,gradonačelnik nam je saopštio da nemamo pravo na otpremnine,kao i da pomoć od Nacionalne službe za zapošljavanje zavisi od godina staža.On je obećao da će se razmotriti zapošljavanje otpuštenih u Simpu,Jumku,Top Sofi. Mi smo obućarski radnici i teško bi bilo da sada predjemo u potpuno drugu granu privrede – prenela je novinaru utiske sa sastanka sa grsdonačelnikom jedna od članica delegacije radnika Geoksa.

Kako nam je rečeno radnici će se i sutra okupiti ispred zgrade gradske uprave u Vranju.

- Advertisement -

Ranije je likvidacioni upravnik saopštio u pisanom obaveštenju da će rešenja o otkazu svi radnici dobiti na kućnu adresu, kao i da će im biti isplaćene zaostale finansijske obaveze dok su bili na godišnjem odmoru.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti