2.6 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

RADNICI EPS-A SE DIGLI: Protest sve veći, traže smenu mafijaškog SNS direktora!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Deo članova Sindikata Elektroprivrede Srbije (EPS) nastaviće danas protest ispred upravne zgrade tog preduzeća u Beogradu sa zahtevom da se radnicima isporuči ranije uplaćeni ugalj za predstojeću grejnu sezonu, isplati razlika plata za prethodnih devet meseci koja je ugovorena Kolektivnim ugovorom.

MIlorad Grčić, Foto: ATA Images/Antonio AhelMIlorad Grčić, Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Jedan od zahteva je i smena vršioca dužnosti direktora EPS-a Milorada Grčića.

- Advertisement -

Vođa protesta Milan Đorđević rekao je da radnici traže i da se utvrdi odgovornost Grčića za „rasipničko poslovanje i kupovinu brojnih kamera i uređaja za prisluškivanje“.

Sindikat EPS-a započeo je protest u petak 22. oktobra sa zahtevom da se radnicima isporuči plaćeni ugalj umesto što se isporučuje privatnim stovarištima, a radnici ne mogu da ga dobiju iako su ga platili.

Đorđević je posle tog protesta odbacio odluku Glavnog odbora sindikata o njegovom opozivu sa mesta predsednika Sindikata EPS-a s obrazloženjem da je sednica lažirana i da je Grčić zloupotrebio sindikalnu organizaciju rudnika „Kolubare“ na čelu sa Miodragom Rankovićem da ga na „fingiranoj“ sednici smeni.

- Advertisement -

– Tražimo da nadležne državne institucije prekontrolišu poslovanje EPS-a i utvrde zašto su kupovane kamere i prislušni uređaji i ko je prisluškivan – rekao je Đorđević.

On je optužio Grčića da hoće da posvađa radnike i uništi sindikat kako bi mogao da upravlja bez ikakve kontrole.

Đorđević je rekao da je Grčić odgovoran što je samo za kupovinu novog nameštaja u EPS-u potrošeno oko 33 miliona evra.

- Advertisement -
SourceMediji
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti